Wat
Voor
Over

Architecten & Bouwers

Dromen, plannen, wonen

Ben jij architect of bouwer met een renovatie- of nieuwbouwproject? Ik bereken voor jou welke vermogens je doorheen het jaar nodig hebt voor klimatisering en voorzie een logisch, praktisch uitvoerbaar principeschema. Samen kiezen we de juiste warmtebronnen en componenten zodat je + 100 jaar verder kunt. 

 

Het hoofdstuk verwarmen, koelen en ventileren wordt steeds belangrijker in je bouw- of renovatieproject. Want je wil een aangename comforttemperatuur heel het jaar door? Energiezuinig werken? Nu geen keuzes maken waar je binnen 10 jaar spijt van hebt?


Baseer je klimatisering dan niet op nattevingerwerk

Deze stappen doorloop ik met jou als architect of bouwer:

  • Onderbouwde berekeningen | Ik bereken in een gebouwsimulatie welke vermogens je nodig hebt om te koelen en te verwarmen doorheen het jaar. Ik hou rekening met de bouwschil, oriëntatie van je gebouw én wat jij aangenaam vindt. Want misschien moet niet elke ruimte even snel verwarmd worden of kan je de temperatuur ’s zomers al lager houden met screens?
  • De juiste warmtebron en afgifte | Ik help je om warmte- en koudebron en componenten te kiezen en te combineren. Een gasketel, warmtepomp en/of (thermische) zonnepanelen om warmte/koude te genereren? En met welke vermogens? Ga je verder met de huidige radiatoren of toch nieuwe convectoren of vloer-, wand-, plafondverwarming? We baseren ons op berekeningen, op wat nu al aanwezig is en stemmen warmtebron en afgiftesysteem goed op elkaar af.
  • Een uitvoerbaar principeschema | Het hydraulisch principeschema voor concept & ontwerp van je keten is realiseerbaar. Ik voorzie geen buffervat van + 500 kg dat twee verdiepingen omhoog moet of een gasketel op een plaats waar niet genoeg ruimte is. De link tussen warmte- of koudebron en afgiftecomponent is net zo belangrijk: ook de leidingen kloppen voor zowel koeling als verwarming.
  • Esthetisch af en klaar voor 100 jaar | Samen met jou(w architect) probeer ik ventilatiekanalen en buizen zoveel mogelijk weg te werken. Met een installatie waarbij alle schakels kloppen kan je bovendien + 100 jaar verder. Want verslijt je condenserende gasketel na 15 jaar? Ik voorzag die op een plaats waar hij eenvoudig te vervangen is. Zo behoudt je huis zijn verkoopwaarde.

De bottomline?

Haal meer uit het ‘verplichte nummertje’ ventilatie en klimatisering. Ga uit van berekeningen, combineer componenten slim en installeer logisch. Stap voor stap verbouwen? Ik help je nu al voorzien wat later nodig is. Voor jezelf, voor je kinderen.

Op zoek naar het evenwicht tussen architectuur en leefcomfort.

 

verwarmingsinstallatie optimaliseren | gebouwtechnieken integreren in domotica | concept en ontwerp | koellastberekening

Offerte aanvragen

Heb je een specifieke vraag of wil je een budget ontvangen voor uw project?

Vraag uw offerte aan